Varkenshaasje

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1/3 bosje bieslook
  • 1 peer
  • 1/3 bosje peterselie
  • 1/5 l room of creme fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 maal 150 gram varkenshaas
  • 1 ui
  • 1/10 l appelsap
  • 100 gram appelstroop
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Bereiden

Braad de varkenshaasjes aan, leg ze dan op een schaaltje in de oven op 100 graden. Doe de gesnipperde ui met gehakte knoflook samen in de pan. Voeg mosterd, appelsap en appelstroop toe en verhit de massa terwijl u goed roert. Dit goed inkoken naar de juiste dikte. Appel en peer schillen en deze in reepjes snijden, bieslook, peterselie, peper en zout toevoegen aan de saus. Op het laatste moment de room of crème fraîche toevoegen. Haal het vlees uit de oven, verdeel de saus over de vier borden. Decoreer het vlees mooi op het borden voeg nog saus toe. N.B.: U kunt dit gerecht ook maken met hazerugfilet.

Voorbereiding: Ongeveer 30 minuten