Appelsalade met verse cantharellen

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram gewassen veldsla
  • 100 gram andijviesalade of cichorei
  • 100 gram cantharellen
  • Olijfolie om te bakken
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel olijfolie of distelolie
  • 1 snufje peper en zout

Bereiden

Snij de appel in dikke partjes. Schil en ontvel daarna de sinaasappel en snij deze vervolgens in plakjes. Meng vervolgens de appelpartjes en plakken sinaasappel met de gewassen veldsla en andijviesalade in een schaal. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de cantharellen. Draai ze regelmatig om zodat de cantharellen aan beide kanten mooi bruin worden. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper en zout. Doe voor de dressing alle ingrediënten in een schaal en meng deze goed. Giet de dressing over de appel-sinaasappel salade en laat het enkele minuten intrekken. Maak het mooi af door de gebakken cantharellen toe te voegen.

Opmerkingen

Tip! Eet er heerlijk volkorenbrood bij of serveer de salade als bijgerecht naast een visgerecht.