Appel met vijgen en Gorgonzola

Gerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 2 sneden brood
  • 1 mespuntje zout en peper
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 citroen
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram pijnboompitten
  • 50 gram Gorgonzola
  • 2 vijgen

Bereiden

Rooster de pijnboompitten met een eetlepel olijfolie in een hete pan goudbruin. Snij de vijgen en de appels in stukjes en meng deze in een schaal met het citroensap, de honing, een beetje olijfolie en zout en peper naar smaak. Verbrokkel tenslotte de Gorgonzola en meng deze samen met de pijnboompitten en de peterselie door het appel-vijgenmengsel. Serveer er lekker brood bij.

Tip! Rooster het brood knapperig en bestrijk deze met een half teentje verse knoflook.