Appel gevuld met tuinkerssalade

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • Eventueel verse peper uit de molen
  • 100 gram Parmaham (plakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram Goudse kaas (jong belegen)
  • 1 doosje waterkers
  • 1 bakje tuinkers
  • 2-3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel zoete mosterd
  • Zout en peper
  • 1 theelepel suiker

Bereiden

Begin met het wassen van de Greenstar appels. Snijd per appel van de bovenkant een schijf van circa 1 centimeter af (de zogenaamde deksel). Vervolgens de appel uithollen door binnenin rondom schijven van 1 centimeter los te snijden. De los gesneden schijven appel met citroensap besprenkelen. Snijd de kaas in smalle reepjes, was de tuinkers en knip het met een schaar klein. Snijd ook de appelschijven in kleine stukjes en schep vervolgens de kaas, de tuinkers, de waterkers en de stukjes appel door elkaar. Hier een dressing overheen schenken gemaakt van azijn, 3-4 eetlepels water, mosterd, zout, peper, suiker en olie. Met deze salade worden de appels gevuld, het restant van de salade kunt u om de appels heen leggen. De deksels van de appels erbij serveren en de plakjes ham ernaast leggen. Eventueel kunt u het geheel nog met verse peper bestrooien.