Appeltaart

Gerecht voor 8 personen

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 150 gram bladerdeeg
  • vanille-ijs

Bereiden

Verwijder de klokhuizen en snij de appels in schijfjes. Verhit de boter, suiker en kaneel in een gietijzeren pan. Leg vervolgens de schijfjes appel in een cirkelvorm in de pan. Laat dit ongeveer 2 minuten bakken zonder de appelschijfjes om te draaien. Bedek de schijfjes appel daarna met de bladerdeeg en plaats de pan in een op 180 graden voorverwarmde oven. Na ongeveer 10 minuten krijgt het bladerdeeg een mooi -goudbruin korstje en kun je de pan uit de oven nemen. Leg er een bord op en keer de taart. Serveer er een royale bol vanille-ijs bij.

Opmerkingen

Tip! Je kunt de appelschijfjes na het bakken ook in een ovenschaal overhevelen. Leg vervolgens het bladerdeeg bovenop en plaats de schaal in de oven. Let er wel op dat je de gebakken kant van de schijfjes op de bodem van de ovenschaal legt, omdat je de taart hierna omgekeerd op een bord legt.