Frisse appel/munt sorbet

Gerecht voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 4 kiwi's
  • 2 eetlepels bloemenhoning
  • sap van halve citroen
  • 3 flesjes koud Hoegaarden witbier (30 cl)
  • 4 kleine takjes citroenmelisse of munt

Bereiden

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Schil de kiwi's en snijd ze in stukjes. Vermeng alle stukjes en plaats ze in een diepvriesdoos gedurende 2 uur in de vriezer. Haal het uit de vriezer en voeg het sap van een halve citroen en bloemenhoning toe. Pureer het geheel even in een blender. Plaats het vervolgens terug in de vriesdoos en in de vriezer. Gedurende ruim 2 uur goed laten bevriezen en regelmatig met een vork door de ijsmassa roeren. Hierna kunt u het ijs in bolletjes over hoge of kelkglazen verdelen. Vul de glazen verder op met het koud witbier en garneer het met een klein takje citroenmelisse of munt.