Appel-carpaccio met coquilles
Gerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 appel
- 6 verse St. Jacobsschelpen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 mespuntje zout en peper
- 1 bosje bieslook of peterselie
Bereiden
Verwijder de klokhuizen met een appelboor en eventueel de schil. Snij de appel vervolgens overdwars in zo dun mogelijke plakjes. Marineer de plakjes appel met het citroensap, zout, peper en twee eetlepels olijfolie. Snij ondertussen de coquilles kruislings in, bestrooi deze met een klein beetje peper en bak de coquilles met een eetlepel olie in een hete pan aan beide kanten. Bestrooi de coquilles hierna met een klein beetje zout. Rangschik de plakjes appel in een cirkelvorm op twee borden en leg de coquilles in het midden. Besprenkel het geheel tot slot met de balsamico en garneer dit met de gehakte bieslook of peterselie